woensdag 9 mei 2018

Meevaren op zee met het onderzoeksschip Simon Stevin!

Hard en enthousiast werken wordt beloond!
Na onze organisatie van de 'Wetenschapsbattle West-Vlaanderen', mochten we vandaag met een delegatie meevaren op het onderzoeksschip 'Simon Stevin'. Op dit schip zijn allerlei zeewetenschappers en -onderzoekers aan het werk.
We kregen uitleg van Nancy, Sven en de rest van de crew, mochten in de stuurhut de plaats van de kapitein (even) innemen, we namen een staal van de bodem en onderzochten de inhoud van het vissersnet. Levende tong, pladijs, Pietermannen, krabben, zeesterren, zeenaalden, kleine kabeljauwtjes,... wat is de zee toch een boeiend milieu! Ook op de bodem van de zee valt veel te ontdekken, zoals wrakken van onderzeeërs, vissersbootjes en oorlogsschepen, dieptes en zandbanken, die we via een soort sonarsysteem op de computer konden bekijken.
Fascinerend!



Ook Karrewiet was er bij. Ze volgden onze verkenningstocht op zee en interviewden een paar kinderen. Eén van de komende dagen komt de reportage op het scherm. We zijn benieuwd!




















































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ALLE FOTO'S en BERICHTEN  kun je vanaf nu volgen via  het GIMME-kanaal  van je zoon of dochter. Ook op FACEBOOK vind je regel...