donderdag 14 juni 2018

Bellewaerde, Bellewaerde!

Op donderdag 7 juni trokken we met de derde graad richting Ieper voor onze schoolreis naar Bellewaerde.
De weermannen en -vrouwen hadden ons wat bang gemaakt en na de middag onweer voorspeld. Maar geen nood: met regenjassen en reservekledij in onze rugzak gingen we op avontuur door het park. Door de voorspellingen was er niet zo veel volk, dus we konden overal op zonder lange wachtrijen.
Bellewaerde is niet enkel een pretpark met attracties voor durvers en genieters, maar ook een heus dierenpark met herbivoren en carnivoren.
Na de lunch splitsten we op in drie groepen voor een leerrijke gidsbeurt.
De eerste groep vertrok naar de herbivoren om daar te leren welke dieren tot deze categorie behoren, hoe ze verzorgd worden, wat ze eten, welke grappige of straffe streken ze uithalen, enzovoort.
Over de carnivoren kwam de tweede groep dezelfde informatie te weten.
In de derde groep zaten de jongens en meisjes die meer interesse hebben in techniek. Zij gingen met de gids op onderzoek naar de mechanismen die de attracties in het park doen werken: hydraulische pompen, tandwielen, remmen,... Het komt er allemaal bij kijken.
Na het informatieve uurtje was er nog ruim voldoende tijd om de rest van het park uit te proberen of een attractie nog eens te beleven. 
Tijdens de duikshow vielen alle monden open toen duikers in een piepklein badje doken, met zes tegelijk, van 25 meter hoogte. Bangelijk spektakel!











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ALLE FOTO'S en BERICHTEN  kun je vanaf nu volgen via  het GIMME-kanaal  van je zoon of dochter. Ook op FACEBOOK vind je regel...