zaterdag 10 maart 2018

De Wetenschapsbattle, wij zijn er klaar voor!


Weken en maanden zijn de leerlingen van het vijfde leerjaar al aan de slag om de Wetenschapsbattle voor te bereiden.





Techniekteam boekte het Staf Versluyscentrum omdat de zaal van de school te klein is om dit evenement in te organiseren en omdat de kleuters de zaal nodig hebben voor de lunch.
Ze dachten na over de nodige media zoals micro's, versterkers, projector en scherm enz. en reserveerden dit in de zaal.  Maandag wacht hen nog de belangrijke taak, want dan hebben ze een afspraak met de professionele techieker in de zaal om alles uit te testen en te regelen.







Team trofeeën dacht na over het werk van de wetenschappers en knutselden voor elke wetenschapper een trofee in elkaar. De papa van juf Nathalie hielp een beetje voor de nodige kennis om alles aan elkaar vast te maken (DANKJEWEL!). 
Spuiten, plakken, vernissen,... Ze leerden weer heel wat nieuwe skills.
 Voor de winnaar werd iets speciaals bedacht. Niet simpel, want wie dat wordt, weten we pas om 12u dinsdagmiddag. Ze moesten dus een beetje creatief nadenken...

Het decoratieteam had heel wat werk om de inkom en de zaal wat op te fleuren en in te kleuren met de kleuren van VBS Duinen en de wetenschapselementen. De voorbereidende knutsel- en tekenwerken liggen klaar. 
Maandag wordt de zaal Wetenschapsklaar gemaakt! Benieuwd? Kom dan af! Met de handscan raak je vlot binnen.

De jury nam de teksten van de verschillende wetenschappers door en bedacht succescriteria om wetenschap duidelijk te maken aan een jong publiek. Ze bereidden hun moeilijke taak voor om de wetenschappers te beoordelen en te evalueren. Je hoort ze aan het werk na elke voorstelling van de wetenschappers. Wie gaat door en wie valt af?

Het stemteam ging op zoek naar verschillende manieren om te stemmen.
Hoe laat je 300 kinderen van 6 tot 12 jaar hun stem uitbrengen en hoe speel je het klaar om dat in 10 minuten te tellen en de winnaar bekend te maken?
Uit de verschillende mogelijkheden kozen ze de manier waarop het zeker zal lukken.
Een hele uitdaging!
Maar de stembiljetten en stembussen zijn ondertussen klaar.
Het stemteam is er klaar voor. Hopelijk jullie ook?

Ons intermezzo-team zorgt er voor dat jullie je tijdens het tellen van de stemmen
niet vervelen. Ze schreven zelf een script voor een toneelstukje en oefenden dat tijdens de voorbije weken. Vrijdag mochten ze dat al eens voorstellen aan hun klasgenoten. Ze werden op een warm applaus getrakteerd. Dat belooft voor dinsdag!

Het persteam heeft al een hele weg afgelegd!
Ze begonnen met een bezoek aan de burgemeester om hem het hele gebeuren uit te leggen en hem te vragen of hij aan het project wou meewerken. Hij was enorm enthousiast en komt dinsdag zeker ook kijken.
Na de burgemeester, werden ook de andere scholen van Bredene en van onze scholengemeenschap uitgenodigd om naar de Wetenschapsbattle te komen met een delegatie. Ook zij mogen hun stem uitbrengen. 
Ze nodigden ook de pers uit op de persvoorstelling vorige maandag. Een viertal gingen op de uitnodiging in. Ze interviewden het persteam en juf Melanie over het hoe en waarom van de Wetenschapsbattle en namen foto's van het team en de hele groep van het vijfde leerjaar. Een aantal persmensen lieten zich verontschuldigen, maar zullen dinsdag op de Battle aanwezig zijn om het allemaal live mee te maken. Ondertussen zagen we deze week al krantenartikels passeren in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, de Zeewacht en blijkbaar waren we ook te horen op de radio.
De persmap voor dinsdag ligt al klaar!











Geen show of battle zonder presentatoren natuurlijk.
Die lieten al een staaltje van hun kunnen zien op de maandsluiting op school. 
Vlotte teksten met hier en daar een kwinkslag of een grapje.
Het talent straalt er van af.
De teksten zijn uitgeschreven, ze weten alles over de andere werkgroepen, de klasgenoten, de juffen, de school én over de wetenschappers.
Hou jullie klaar want de opvolgers van Peter Van de Veire zijn in aantocht!

Klaar?
Drie, twee, één,....
START!







n.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ALLE FOTO'S en BERICHTEN  kun je vanaf nu volgen via  het GIMME-kanaal  van je zoon of dochter. Ook op FACEBOOK vind je regel...